2012. augusztus 3., péntek

Oroszlányon újra tombol az őrület!

Amikor az ember úgy gondolja, hogy az eddig elkövetett hülyeségeket nem lehet űberelni, akkor feltűnik egy géniusz, aki megmondja a tutit!
Műfüves pálya kell a városnak, nem is az első (az már készül), mert már csak ez hiányzott az emberek boldogságához!
Kerül amibe kerül MI akkor is megcsináljuk!
2012. május 29-én a képviselő testület megszavazta, hogy a volt (jelenleg üresen álló) Gárdonyi Géza Általános iskola (korábban 4-es)  területén nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas 111 x 72 m-es (giga-mega) műfüves pályát kell építeni.
Potom 160 millió kemény magyar forintba kerülne, amelyhez jelentő állami támogatás társulna. A városnak "csak" 48 milliót kellene bedobni a közösbe az amúgy felesleges céltartalékból.
Azért, hogy minden flottul haladjon, dobjunk még rá 3 milliót az úgynevezett "előkészítő munkákra"! (mi van? milyen tervek, milyen engedélyek? mihez? ehhez? Ugyanmár!)
Ja, hogy a pálya nem kerülne a város tulajdonába? ... a fentartási költségeket NEKÜNK kell viselni? ... hogy 15 éven keresztül bérleti díjat kell fizetni? (bekerülési költség 30 %-a ~48 MFt) ...hogy az ingatlanra jelzálogjog lesz bejegyezve? BAGATEL!
....és ha már ezt ilyen ügyesen kitalálták, akkor nézzük meg, hogy fér el a területen a PÁLYA:
                                                     S E H O G Y!
Sajnos az a fránya épület útban van. Sebaj! úgy is üres, lebontjuk!
De ez újabb 100 milla! Ugyan-ugyan, lári-fári! Lehet hogy csak 50! (de az is lehet, hogy 150).
Különben az sem gond, hogy az épület összes közművezetéke itt halad. Még az sem, hogy a jelenlegi sportpálya és az iskola között komoly szintkülönbség van. Mit kell minden apróságon fennakadni?
Ez egy olyan pálya lesz, hogy még éjszaka is lehet majd rajta rúgni a bőrt! Legalább 120 lux lesz! (egy közlekedő folyosón, w.c.-ben 200 lux a minimum). Valószínüleg azért ilyen elrugaszkodott a költség, mert a játékosok éjjellátó készüléket is kapnak!

Összegezve: Oroszlány Város költségvetésében bőven elfér minden felesleges beruházás, mivel ez az a hely amit a spanyol konkvisztádorok nem találtak meg: Eldorádó!

Bátran bíztatok mindenkit, hogy találjon ki minél nagyobb marhaságot, mert biztos vevőt talál ötlete megvalósításához a városvezetésnél!

Hajrá Magyarország, hajrá Oroszlány!
                                                                    Iskolaépítés (fotó: Babér Zoltán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése